Auto voor zoon of dochter,verzekerd op naam van mama of papa ?

Niet doen !!

In het één programma "Voor hetzelfde geld" van 23 september 2015 kwam het onderwerp "Betaalbare autoverzekering voor jongeren" aan bod.

Ook wij kunnen jullie kinderen helpen. Wil je de aflevering zien, klik dan hier op  één Het is onze plicht als makelaar u te wijzen op de mogelijke gevolgen bij het niet juist omschrijven van de juiste gebruikelijke bestuurder van een wagen.

Op dit ogenblik worden jonge en oude bestuurders louter omwille van hun leeftijd geweigerd door de verzekeraars, ofwel moeten ze een hoge meerpremie betalen.

Deze problematiek wordt veroorzaakt door de vergaande segmentering op de automarkt. Blijkbaar hebben alle jonge bestuurders samen (als groep) en alle oude bestuurders samen (als groep) een grotere schadelast dan gemiddeld.

Klassiek wordt, wat de jongeren betreft, in de praktijk dit probleem omzeild door het nemen van een autoverzekering op naam van een van de ouders.

De premie is dan een stuk lager. Maar hiermee nemen de jongeren en hun ouders een groot risico want in feite leggen ze een valse verklaring af en plegen ze fraude.

Dit wordt een probleem wanneer zich een (ernstig) schadegeval voordoet.

De overeenkomst is nietig en de verzekeraar heeft een verhaalrecht dat niet gekoppeld is aan financiele grenzen.

Aarzel niet ons meer inlichtingen te vragen.

 

Janssen Maasbrug
Bleumerpoort 2
3680 Maaseik
Vastgoed
Tel.: +32 (0)89 56 06 91
GSM: +32 (0)477 46 10 25

info@janssennv.be
Verzekeringen
Tel.: +32 (0)89 56 07 02
verzekeringen@janssennv.be 
Douane
Tel.: +32 (0) 89 38 37 23 

kantoor.genk@janssennv.be  
Copyright © 2013 Janssen Maasbrug. Alle rechten voorbehouden. Powered bij Omnicasa - Disclaimer